Hirvensalon hiihtokeskus – perustettu 1964, 20. suurin hiihtokeskus Suomessa – on ainutlaatuinen kaupunkihiihtokeskus, jonne pääsee muutamassa minuutissa keskustasta. Hiihtokeskusta ylläpitää Turun Slalomseura r.y. 

Hiihtokeskuksen alue on saarten keskeisin liikuntakeidas, jossa ulkoilusta pääsevät nauttimaan kaikenikäiset liikkujat. 

Seura jatkaa hyvässä yhteistyössä Turun kaupungin kanssa liikuntapaikan kehittämistä edelleen, jotta alppilajien harrastaminen olisi mahdollista Turun talousalueella myös jatkossa.

Vuonna 2010 Hirvensalon Hiihtokeskus aateloitiin Vuoden Lähirinteeksi Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) ja Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) vuosittaisessa kilpailussa ja sitä se on edelleen. Vuoden Lähirinne -arvonimi on hieno osoitus Turun Slalomseuran tekemälle työlle alppilajien harrastamisen mahdollistamiseksi Turussa, jossa sitä tehdään koko Suomen haasteellisimmissa olosuhteissa. Kehitämme hiihtokeskusta liikuntapaikkana jatkuvasti, jotta pystymme vastaamaan harrastajien vaatimuksiin ja kasvavien harrastajamäärien tuomiin haasteisiin. Tänä päivänä Hirvensalon hiihtokeskus on alueellinen liikuntapaikka, jonne noin neljännes harrastajista tulee ympäröivistä kunnista.

Rinteet

Hirvensalon Hiihtokeskuksessa on hyvin hoidettuja, valaistuja rinteitä käytössä viisi: 1, 2 ja 3 -rinne sekä parkkirinne, ja lisäksi lasten rinne, jossa ilmainen naruhissi. Hissejä Hirvensalossa on kolme. Pisin rinteistä on 300 m ja suurin korkeusero 60 m. Rinteiden vaikeusasteet vaihtelevat helposta vaikeaan ja käytössä on boxeja ja reilejä. Hirvensalon Hiihtokeskus sopii erinomaisesti niin aloittelijalle kuin ekspertillekin, perheistä puhumattakaan.

Hiihtokeskuksen palveluihin kuuluvat myös:

kahvio, hiihtokoulu ja välinevuokraamo.

Hiihtokeskus sijaitsee Turun eteläpuolella Hirvensalon saaressa, 6 km:n päässä kaupungin ydinkeskustasta. Parkkitilaa oman auton käyttäjille on runsaasti.

Hirvensaloon pääsee kätevästi Eerikinkadun pysäkiltä T41 (vastap. KOP-Kolmiota), bussit 14 Erikvalla, 15 Kakskerta, 50, 51, 53 ja 54 Hirvensalo. Busseja kulkee tiheästi ja matka-aika keskustasta on n. 10 min.

Hiihtokeskuksen pysäkkinumero on 298 (Pujottelumäki). Pysäkiltä on matkaa rinteeseen 100 m.

Tervetuloa!

Hirvensalon hiihtokeskuksen sivuille: