Masters-toiminta

Masters-toimintaan kutsutaan kaikki 16 vuotta täyttäneet alppiurheilusta eli laskettelusta urheiluliikuntana kiinnostuneet. Yläikärajaa ei ole. Harjoitusryhmiä on kaksi:  Masters Urheilu ja Masters Kilpailu.

Masters-ryhmien toimintaan osallistumisen edellytys on seuran jäsenyys eli vuosittaisen jäsenmaksun suorittaminen sekä jokaisella tulee olla tapaturmavakuutus, joka kattaa sekä harjoitus-, että kilpailutoiminnan. Hiihtoliiton kautta saatava Skipassi on tähän hyvä ratkaisu. Masters-ryhmien kausimaksu eli ”keppimaksu” on 200 €/kausi. Kausimaksu tulee suorittaa ennen harjoituksiin osallistumista. Maksun suorittamista varten annetaan toimintaan osallistuville ”Lyyti -linkki”. Kausimaksu oikeuttaa osallistumaan mastersien kaikkiin (sekä urheilu- että kilparyhmän) harjoituksiin ja kotirinnekilpailuihin Hirvensalon Hiihtokeskuksessa.Tämän lisäksi osallistujilla tulee olla hissinousuja varten Hirvensalon Hiihtokeskuksen kausikortti. Uusilla tulokkailla on kauden aikana mahdollisuus ostaa kertaharjoituslippu 40 €, sisältäen 3 tunnin hissilipun ja ”keppimaksun”. Kertamaksut maksetaan kassalle aina ennen harjoituksia tai kilpailuja.

Seuramme Masters-toiminnasta ja valmennuksesta vastaa Jaakko Tikka, puh. 040 553 6607 tai s-posti: [email protected] sekä hänen apunaan valmennustiimi: Tomi Haarala ja Ralph Hermansson.

RYHMÄT

Kilparyhmä on tarkoitettu aikuisurheilijoille, jotka osallistuvat ja haluavat menestyä valtakunnallisissa tai kansainvälisissä  Masters-kilpailuissa tai muutoin haluavat ja pystyvät laskemaan kilpailunomaisia ratoja. Kotirinteessä ryhmä harjoittelee pujottelua ja superpujottelua ja olosuhteiden salliessa suurpujottelua. Harjoittelu edellyttää osallistujilta Masters-kilpailuissa käytettävää kalustoa ja suojavarusteita. Välillä harjoitellaan yhdessä urheiluryhmän kanssa tekniikkaratoja, superpujottelua tai suurpujottelua.

Urheiluryhmä  on tarkoitettu aikuisille miehille ja naisille, jotka haluavat parantaa laskutaitojaan ja ovat valmiita harrastamaan laskettelua urheiluna. Ryhmä harjoittelee monipuolista kilpalaskutekniikkaa ohjatuissa vapaalaskuharjoituksissa ja merkityillä radoilla. Välineiksi sopivat vauhdikkaaseen laskuun suunnitellut sukset ja kypärä. Taitojen edistyessä otetaan keppikontaktia, jolloin olisi hyvä käyttää alppikilpailuissa vaadittavia suojia.

HARJOITUSAJAT HIRVENSALOSSA

Masters kilpailu- ja urheiluryhmät harjoittelevat yhtä aikaa,  yleensä eri harjoitteita, mutta välillä samoja.

• keskiviikkoisin klo 18.00–20.00

• lauantaisin klo 09.00–11.00

• sunnuntaisin klo 09.00–11.00 

KILPAILUT JA LEIRIT

Vakioharjoitusvuorojen lisäksi kauden aikana järjestetään Hirvensalossa kilpailuja, joihin molempien ryhmien urheilijat voivat hyvin osallistua. Kilpailuista ilmoitetaan erillisellä tiedotteella ja seuran www-sivuilla.

Masters-ryhmäläiset voivat osallistua myös TuSlan masters- sekä seuramme yhteisleireille muissa hiihtokeskuksissa. Näistä tiedotetaan erikseen. Leireiltä peritään kalusto- ja valmentakulujen kattamiseksi leirimaksua 15 €/leiripäivä. Maksu tulee suorittaa ennen leirille osallistumista. Maksun suorittamista varten annetaan toimintaan osallistujille ”Lyyti-linkki”.

Valtakunnallinen Ski Sport Finlandin alainen organisaatio Finnish Alpine Masters eli FAM järjestää myös hienon Masters Cup -kilpailukiertueen sekä SM-kilpailut pujottelussa, suurpujottelussa sekä supersuurpujottelussa. Kansallisesta ja kansainvälisestä masters-toiminnasta löytyy tietoa www.alpinemasters.fi-sivustolta.

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Kansallisiin Masters Cup -kilpailuihin ilmoittaudutaan hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen kilpailuajankohtaa masters-ryhmän kilpailusihteerille Eeva Tikalle: [email protected] tai puh. 040 565 6093. Kansainvälisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan Finnish Alpine Masters organisaation sihteerille: www.alpinemasters.fi