Masters-toimintaan kutsutaan kaikki 16 vuotta täyttäneet alppiurheilusta urheiluliikuntamuotona kiinnostuneet. Yläikärajaa ei ole. Harjoitusryhmiä on kaksi: Masters Urheilu ja Masters Kilpailu.

Masters-ryhmien toimintaan osallistumisen edellytys on seuran jäsenyys eli vuosittaisen jäsenmaksun suorittaminen sekä jokaisella tulee olla tapaturmavakuutus, joka kattaa sekä harjoitus- että kilpailutoiminnan. Hiihtoliiton kautta saatava Skipassi on tähän hyvä ratkaisu.

Masters-ryhmien kausimaksu 150 €. Kausimaksu sisältää harjoituspaikat, ohjatut harjoitukset ja harjoituksissa tarvittavat välineet. Kausimaksu tulee suorittaa ennen harjoituksiin osallistumista Turun Slalomseura/valmennus -tilille: FI02 1743 3000 0298 96. Kausimaksu oikeuttaa osallistumaan kaikkiin (sekä urheilu- että kilparyhmän) masters-harjoituksiin ja kotirinnekilpailuihin.

Tämän lisäksi osallistujilla tulee olla hissinousuja varten Hirvensalon Hiihtokeskuksen kausikortti.

Uusilla tulokkailla on kauden aikana mahdollisuus ostaa kertaharjoituslippu 32 €, sisältäen 2 tunnin harjoitusmaksun ja rinnelipun hissinousuineen, vaikka laskijalla olisi muutoin voimassa oleva kausikortti. Kertamaksut maksetaan kassalle aina ennen harjoituksia tai kilpailuja.

Seuramme Masters-toiminnasta vastaa Jaakko Tikka, puh. 040 553 6607 tai s-posti: [email protected] sekä hänen apunaan valmennusteam: Tomi Haarala, Ralph Hermansson, Esa Vuorensola ja Jari Lehtinen.

RYHMÄT

Masters kilpailu- ja urheiluryhmät harjoittelevat yhtäaikaa, mutta yleensä eri harjoitteita.

Kilpayhmä on tarkoitettu aikuisurheilijoille, jotka osallistuvat valtakunnalliseen tai kansainväliseen  Masterers-kilpailutoimintaan tai muutoin haluavat ja pystyvät laskemaan kilpailunomaisia ja ratoja. Kotirinteessä ryhmä harjoittelee pujottelua ja superpujottelua ja olosuhteiden salliessa suurpujottelua. Välillä harjoitellaan yhdessä urheiluryhmän kanssa tekniikkaratoja, superpujottelua tai suurpujottelua. 

Urheiluryhmä harjoittelee monipuolista kilpalaskutekniikkaa ja välineiksi riittää vauhdikkaaseen laskuun suunnitellut sukset ja kypärä. Taitojen edistyessä otetaan keppikontaktia, jolloin olisi hyvä käyttää leuka-ja säärisuojien lisäksi myös muita suojia kuten käsivarsi- ja lonkkasuojia. Ryhmä on tarkoitettu aikuisille miehille ja naisille, jotka haluavat parantaa laskutaitojaan ja ovat valmiita harrastamaan laskettelua urheiluna.

Harjoitusajat:

• keskiviikkoisin klo 18.00–20.00

• lauantaisin klo 09.00–11.00

• sunnuntaisin klo 09.00–11.00

KILPAILUT JA LEIRIT

Vakioharjoitusvuorojen lisäksi kauden aikana järjestetään Hirvensalossa kilpailuja, joihin molempien ryhmien urheilijat voivat hyvin osallistua. Kilpailuista ilmoitetaan erillisellä tiedotteella ja seuran www-sivuilla. Masters-ryhmäläiset voivat osallistua myös TuSlan masters- sekä seuramme yhteisleireille ja harjoituksiin muissa hiihtokeskuksissa. Näistä tiedotetaan erikseen. Valtakunnallinen Ski Sport Finlandin alainen organisaatio Finnish Alpine Masters eli FAM järjestää myös hienon Masters Cup -kilpailukiertueen sekä SM-kilpailut pujottelussa, suurpujottelussa sekä supersuurpujottelussa. Kansallisesta ja kansainvälisestä masters -toiminnasta löytyy tietoa www.alpinemasters.fi -sivustolta.

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Kansallisiin Master Cup -kilpailuihin ilmoittaudutaan hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen kilpailuajankohtaa masters-ryhmän kilpailusihteerille Eeva Tikalle [email protected] tai puh. 040 565 6093. Kansainvälisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan Riku Lehtiselle, [email protected].

Onnellisia itsensä voittajia Pyhätunturilla.
Tunnelmissa onnistuneen suurpujottelukilpailulaskun jälkeen Jaakko Tikka, Kari Vismanen ja Riku Lehtinen.

 Turun Slalomseuran masters-aktiivit:
Riku Lehtinen, Finnish Alpine Masters -hallituksen aktiivinen sihteeri ja Jaakko Tikka.

Suomen ja TuSlan masters-laskijoiden kärkeä edustava Aleksi ”Allu” Kiviniemi tyylittelee Hirvensalon SP-radalla.

Turun Avoimet 2013: Hyväntuulisia masters-sarjan SP-kilpailuun osallistujia.